A...Rena Snurren (2009)

Visst var det ett ganska snurrigt 2008. Fastän det infördes signalspaning var det ingen som lyckades förutse finanskrisen. Och i Växjö surrade och snurrade det om hur det ska bli med nya idrottsarenor.

Detta var något av vad som dök upp i denna upplaga av nyårsrevyn. Det här var hela artonde gången som Från Vettet-gänget serverade nyårsunderhållning. 

 

Växjörevyns ensemble i A...Rena Snurren (2009)

Nils Åkesson

Denne ”professor i revy” som han kallats i recensioner har varit Växjös revypappa sedan 1990-talets början. Har varit framgångsrik som både boxare och matematiklärare men övergav båda karriärerna för att bli artist på heltid. Förutom att vara rolig på scen hinner han på något sätt även med att vara Växjörevyns producent och regissör. På senare år han Nils satt upp sommarunderhållning i Gemla och spelat operett på Kristianstads teater. Två gånger har han spökat sig till vinster i Revy-SM och han har även belönats med Bosse Parneviks stipendium.

Maria Wranå

Under det gångna året har Maria arbetat som operasångerska på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och gjort huvudroll i Musikal- & Operettkavalkad på Kristianstad Teater. Tidigare har hon gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. I Kristianstad har hon också gjort huvudroller i Vita hästen och Glada änkan som spelats för utsålda hus. Längre tillbaka har Maria framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan. Hon är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Driver Växjörevyn ihop med Nils Åkesson och det här blir hennes fjortonde uppsättning.

Tommy Johansson

Medverkar för tredje gången i Växjörevyn. Han har också stått på scen i lustspel på Gemla friluftsteater. Längre tillbaka har han synts och hörts som hårdrockmusiker och visartist. Till vardags arbetar han på Prästängsskolan och fritidsgården i Alvesta.

Talis Vasko

En riktig revyveteran som var med redan i den allra första Från Vettet-revyn 1991. Därefter han stått på scen i ytterligare fyra Växjörevyer och två farser i Åkessons regi. Vasko har även medverkat i många uppsättningar och projekt hos Dramatörerna och häromåret spelade han poliskommissarie i musikalen West Side Story. Är en hejare på att spela ukulele.

Rebecka Andréasson

Är professionell dansare med rötter från Falun, men numera bosatt i Köpenhamn. Utbildad på Performing Arts School 2004-07 i Göteborg. Har arbetat på AIDA Cruises under säsongen 07/08. Rebecka är en glad tjej med härlig scenisk utstrålning och vi hälsar henne varmt välkommen till Växjörevyn och vår sköna baletten.

Boel Jönsson

Har medverkat som dansare i många produktioner för bland annat Skånes Dansteater, Pipedream och Danscompagniet Street and Stage. Boel är ett riktigt dansproffs från Malmö med utbildning från Kent College of Ballet, Forum Dans och Artist Akademi och Dansstudion no 1 i Malmö. Är danslärare på heltid och arbetar bland annat på dansgymnasium i Kristianstad och kulturskolan i Lund. Har medverkat som dansare i många produktioner för bland annat Skånes Dansteater, Pipedream och Danscompagniet Street and Stage. Boel är ett riktigt dansproffs från Malmö med utbildning från Kent College of Ballet, Forum Dans och Artist Akademi och Dansstudion no 1 i Malmö. Är danslärare på heltid och arbetar bland annat på dansgymnasium i Kristianstad och kulturskolan i Lund.

Mikael Wahlberg

Har stått på scen i flera uppsättningar hos Dramatörerna, till exempel Tio små negerpojkar. Han har också varit Dramatörernas ordförande. Han medverkade i farserna En tant för mycket sommaren 2006 och Någonstans i Småland sommaren 2007 på Gemla friluftsteater och gör nu sin andra säsong i Växjörevyn.

Kajsa Zetterholm

Kajsa Zetterholm är en härlig Växjötjej som nu för andra gången medverkar i Växjörevyn. Hon danstränar bland annat på studion Move it i Växjö. Hennes bror Anton har ni tidigare sett i Växjörevyns produktioner och vi är nu glada att lillasyster går i hans fotspår!

Theresia Vasko

Theresia arbetar som dansinstruktör på dansstudion Kulturama Preparandum i Växjö. Hon har fått sin dansutbildning på Kulturamas danslinje i Stockholm. Theresia är en solig och pigg Växjötjej och hennes tokroliga farbror är som bekant också med i årets ensemble. Detta blir Theresias första Växjörevy och vi hälsar henne varmt välkommen.