Fullt blås (2006)

Namnet på Växjörevyn 2005-06 var Fullt blås! Som bekant blåste det både här och där på vår planet under 2005.

Arbetet med att städa upp efter Gudrun var en självklar punkt i föreställningen. Annat som avhandlades var Östers återtåg till Allsvenskan och landstingets uppmärksammade snusförbud.

För att det verkligen skulle bli Fullt blås i revyn hade vi med oss komikern Uffe Larsson på scen. Vi är glada att denna fullfjädrade revyartist åter ville roa Växjöborna till nyår. 

 

Växjörevyns ensemble i Klüftigaste laget (2005)

Ulf Larsson

Ulf Larsson är en riktig revyräv som lockar till skratt med sin, som en huvudstadstidning nyligen skrev, "intelligent utformade fåraktighet". Det är med stor glädje vi välkomnar denne ypperlige komiker tillbaka till Växjö Teater.
Ulf Larsson är sin egen teaterdirektör på Nya Casinoteatern i Stockholm där han hösten 2005 spelar en pjäs om Nacka Skoglund. Tidigare har han satt upp flera revyer och sommarlustspel. Sedan Ulf Larsson slog igenom hos Bosse Parnevik på Oscarsteatern i slutet av 1980-talet har han synts i en lång rad privateatersuccéer, till exempel i Spanska flugan (1997) och Charleys tant (1999) på Intiman.

Nils Åkesson

Sedan Nils Åkesson tog vid som Växjös revypappa i början av 1990-talet har han satt upp elva nyårsrevyer och tre farser. Fullt blås blir alltså den femtonde uppsättningen för denne "professor i revy" som en recensent kallade honom häromåret. Sommaren 2005 vann han för andra gången Revy-SM med sin återkommande figur Teaterspöket som svingar sig över scenen i vådliga luftfärder. I somras hann han även med att sätta upp lustspelet Stationen flyger i luften på Gemla friluftsteater. För TV-publiken är Nils Åkesson också känd som "Miljonmannen" i Bingolotto för ett par år sedan.

Maria Wranå

Maria Wranå tillhör Malmö Opera- och Musikteaters ensemble där hon bland annat medverkat i operaföreställningarna Turandot och Livet med en idiot. Tidigare har Maria varit verksam som solist vid den ansedda Zürichoperan och hon har synts i huvudroller i uppsättningar vid Boulevardteatern och Gröna Lunds teater i Stockholm. Med Fullt blås, som hon producerar tillsammans med Nils Åkesson, gör Maria Wranå sin elfte Från Vettet- uppsättning. På revyscenen har Maria visat att hon inte bara är välsjungande utan också en komisk begåvning. Hon har belönats med kulturstipendier av både Växjö kommun och Landstinget Kronoberg.

Tobias Kandenäs

Mångsidig scenaktör som gör en välkommen comeback i Växjörevyn, senast var han med i Miljonsnurren 2003. Tobias har gått två år på Balettakademien i Göteborg och har tidigare varit aktör och regissör i studentspexet i Växjö. Han har gjort flera musikalroller, både i Växjö och på annat håll. Står på scen i Copacabana som Linneateatern spelar hösten 2005.

Anton Zetterholm

En 19-årig talang med dansanta fötter och guld i strupen. Till vardags går han på Balettakademien i Göteborg. Han debuterade i Växjörevyn i fjol och har medverkat i West Side Story i Växjö konserthus. Stod även på scen i lustspelet Stationen flyger i luften på Gemla friluftsteater i somras. .

Jakob Ejeson

Var med i Växjörevyn första gången för tre år sedan. Har en bakgrund i Växjö studentspex där han både stått på scen och varit producent. Jakob har tidigare varit vice ordförande i studentkåren vid universitetet.

Carolina Toresson

Kom med i Växjörevyn i fjolårets I Klüftigaste laget och är nu åter med och dansar. Hon medverkar också i musikalen Copacabana hösten 2005. Undervisar i dans vid Medborgarskolan Kulturama Preparandum.

Ramona Lund

Dansar i Växjörevyn för fjärde gången och bidrar även till koreografin. Hon arbetar som danslärare, bland annat på Katedralskolan, och har varit med i flera musikaler på Växjö konserthus. Har tidigare under en rad år varit instruktör på dansstudion Steps & Stage.