Gasen i botten...

...var namnet på 2004 års nyårsrevy i Växjö. Ingen mindre än Stig Grybe stod på scen tillsammans med Nils Åkesson, Maria Wranå och den övriga Från Vettet-ensemblen.

Revyn spelades under januari och februari på Växjö Teater. Carolina Klüft och Anitra Steen var två personligheter som på olika sätt förekom i föreställningen. Det sjöngs om Skandia och Bosse Ringholm och Nils Åkesson bjöd på en förevisning av hur man ska göra för att slappna av riktigt ordentligt... 

Föreställningsbilder...
(Klicka på en bild för att förstora den.)

Växjörevyns ensemble i Gasen i botten (2004)

Stig Grybe

En riktig scenräv med ett halvt sekels erfarenhet i bagaget. Har spelat revy med Povel Ramel och Karl Gerhard, medverkat i en lång rad uppsättningar på privatteatrar och turnerat med Riksteatern. Har på senare år gjort TV-sketcher tillsammans med Robert Gustafsson som han även spelat revy med. Grybe har blivit känd som en monologernas mästare, inte minst genom sin under många år återkommande figur Ante Nordlund. Han var också en centralgestalt i radions Mosebacke Monarki som Kung Sune. 75-årige Grybe bor sedan tiotalet år i Skåne där han medverkat i flera musikaler. Hösten 2003 spelar han farsen Hårda bud på Malmö dramatiska teater.

Nils Åkesson

Växjörevyns drivkraft och profil gör nu sin trettonde Från vettet-uppsättning. Efter några år som aktör i "gamla" Växjörevyn satte Nils Åkesson upp sin första revy i egen regi 1991. Den hette Från Vettet, vilket allt sedan dess varit andemeningen med hela Växjörevyn. Nils har belönats med ärofyllda Bosse Parneviks- stipendiet och år 2000 vann han Revy-SM med sin återkommande figur Teaterspöket. Nils Åkesson lyckas på något sätt samtidigt vara producent, regissör och aktör - riktigt hur det går till är det ingen som begriper, allra minst han själv.

Maria Wranå

Revyartist och operasångerska på en och samma gång - Maria är en minst sagt mångsidig artist. I Gasen i botten!, som hon producerar tillsammans med Nils Åkesson, gör Maria sin nionde nyårsuppsättning med Från Vettet. Är under 2003-2004 annars engagerad vid Malmö Musik- och Operateater där hon medverkar i bland annat Verdis opera Otello. Maria har tidigare varit knuten till GöteborgsOperan och som solist vid ansedda Zürichoperan. Har spelat huvudroller i operauppsättningar vid Boulevardteatern och Gröna Lunds teater i Stockholm. Belönad med kulturstipendier av både Växjö kommun och Landstinget Kronoberg.

Niklas Andersson

En äkta revykomiker som nu för tredje året i rad står på scen i Växjörevyn. Niklas har skaffat sig erfarenhet via en lång rad revyer i Hovmantorp och Braås. Han har även stått på scen i ett antal andra teateruppsättningar i Växjö med omnejd, till exempel Söderkåkar och Askungen.

Louise Nilsson-Carrol

Debuterade i Växjörevyn i fjol och är nu tillbaka. En mångsidig scenauktoritet som i tiotalet år varit en profil i Braåsrevyn. Hon har också varit med i Lammhultsrevyn och dessutom hinner hon med att sjunga i orkester också.

Roger Theander

En ung revyveteran efter nio år med Hovnarrarna i Hovmantorp. Han spelade en av huvudrollerna när musikalen I hetaste laget spelades i Konserthuset och han medverkade även i uppsättningen Dacke vid Kronobergs slottsruin. Har också sjungit och blåst i sax i det egna dansbandet Theanders.

Susanne Lundborg

Ytterligare en fjolårsdebutant som nu gör come back på Växjö Teaters scen. Susanne driver den egna dansstudion Kul-Lagret. Hon har varit dansare i en rad musikaler: Joseph, Jesus Christ Superstar och The Boyfriend. Har även koreograferat Me and my girl.

Benny Karlsson

Gör sin debut i Växjörevyn, men har mycket scenerfarenhet att falla tillbaka på. Har spelat Glada änkan i Norrköping, tillsammans med Richard Carlsohn, och har spelat spex i Växjö. Dessutom en i Cabaret-gänget på Konserthuset. Har sjungit i flera rockband. När han inte mixar drinkar i sitt jobb som bartender pluggar han psykologi och musikproduktion på universitetet.

Michelle Barbosa

Är en inbiten dansare som är instruktör på Kulturama prepandarum. Går annars sista året på estetiska programmet med inriktning dans. Gör sin revydebut i Gasen i botten.

Ramona Lund

Är med i revyn för andra året. Ramona har i flera år varit verksam vid dansstudion Steps & Stage och hon arbetar numera på heltid med dans, bland annat som lärare vid Katedralskolan och Kulturskolan. Huvudinriktningen är street men hon undervisar även i jazz. Har dansat i musikalerna Evita och Hair i Konserthuset.

Henrik Lundström

[kapellmästare]
Pianisten Henrik som spelar i universitetets storband gör nu sin tredje revy med Från Vettet. Har varit musiker och sångansvarig i studentspex och sjunger i diverse körer. Studerar annars till elektroingenjör och läser även musikproduktion på universitetet.

Jörgen Malm

[bas]
Syns och hörs i många sammanhang och har varit med i orkestern i bortåt 30 revyer och musikaler. Är bland annat basist i P4:s "livs levande"-orkester.

 

Lars-Erik Andersson

[gitarr]
En gång en stöttepelare i dansbandet Ledbandet och spelar numera i coverband. Gör sitt femte år i Växjörevyns orkester och har tidigare även spelat i Lammhultsrevyns orkester.

Mikael Andersson

[trummor]
Gjorde sin första Från Vettet-revy i fjol och är nu tillbaka igen. Spelar i ett bluesband och ett soul/funkband. Undervisat i slagverk på kommunala musikskolan har också trummat i spexorkester under flera år. Utbildad nationalekonom är han också.