Giftigt värre (2011)

Giftigt värre, var namnet på vår senaste revy, vintern 2011.
Då gästspelade en av Sveriges mest folkkära artister, Janne Loffe Carlsson.
Dessutom medverkade den mångsidige musikalartisten Petter Ahlfors, liksom förstås de båda revymakarna Nils Åkesson, komikern med dubbla vinster i Revy-SM, och Maria Wranå som sjunger på Det Kongelige Teater i Köpenhamn när hon inte spelar revy. 

 

Växjörevyns ensemble i Giftigt värre! (2011)

Janne Loffe Carlsson

En av de största profilerna i svensk underhållning genom åren är tillbaka i Växjörevyn. Loffe har gjort filmer, revyer, varit folkkär programledare i TV och mycket annat. Med TV-serien Någonstans i Sverige (1973) blev han Loffe med hela svenska folket. Andra filmer han medverkat i är Repmånad och Göta kanal-filmerna. Han var med i Växjörevyn 2002 (Solsting) och 2007 (Skrattsalvan) och nu hälsar vi honom välkommen tillbaka till Växjö Teater igen!

Nils Åkesson

Har varit Växjös revypappa sedan 1990-talets början och med Giftigt värre gör han sin tjugonde nyårsuppsättning. Rolig är han av ohejdad vana – under hösten har också varit revycharmör i en Ernst Rolf-kavalkad på Kristianstads teater. Denne dubble vinnare av Revy-SM har utöver revyer och ståuppkomik även satt upp flera komedier sommartid i Gemla och Västerås. Senast var det Galenskaparnas Stinsen brinner som spelades i Museiparken.

Maria Wranå

Maria som gör sin 17:e revy är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hon har gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Maria har även gjort flera huvudroller på Kristianstad teater, till exempel i operettsuccérna i Glada Änkan och Vita Hästen. Längre tillbaka har hon framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan. I år har hon medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, till exempel Händels oratorium Jephtha och den moderna operan Skin Deep.

Petter Ahlfors

Efter ett längre uppehåll medverkade Petter åter i Växjörevyn i fjolårets föreställning Discofeber. Glädjande nog finns han med i vår ensemble även i år. Petter är en professionell showartist med härlig sångröst och med talang för att imitera många av våra mesta kändisar. Petter har medverkat i musikalen Footloose i Göteborg och Stockholm. Han har också varit med i flera musikaler i Växjö, bland annat gjorde han huvudrollen som Che Guevara i Evita. Längre tillbaka showade han på Wallmans salonger under flera år.

Talis Vasko

Var med redan i den allra första Från Vettet-revyn 1991 och har sedan medverkat i ytterligare fyra Växjörevyer och två farser i Åkessons regi. För ett par år sedan sågs Vasko som poliskommissarie i musikalen West Side Story. Han har även medverkat i många uppsättningar och projekt hos Dramatörerna. Är en hejare på att spela ukulele.

Erik Andegren

Det här blir andra revyn för Erik som till vardags studerar musik på Växjö universitet och spelar saxofon i banden Salouh och Bowties. Hans scendebut skedde i all hast – några dagar före 2009 års premiär av Galenskaparnas show Stinsen brinner med Växjö sommarteater fick han hoppa in i en av rollerna. Det gjorde han så galant att han av bara farten fortsatt i Växjörevyn.

Kajsa Zetterholm

Kajsa Zetterholm är en härlig Växjötjej som nu för tredje gången medverkar i Växjörevyn. Hon danstränar bland annat på studion Move it i Växjö. Hennes bror Anton har ni tidigare sett i Växjörevyns produktioner och vi är nu glada att lillasyster går i hans fotspår!

Caisa Petersson

Denna härliga skånska från Eslöv fick sin yrkesutbildning som dansare vid Performing Arts School i Göteborg och Broadway Dance Center & Steps i New York. Caisa har arbetat som showartist på Lanzarote och Cypern och som danslärare i Stockholm.

Julia Klingvall

Arbetar som danslärare på Kulturskolan och estetiska programmet. Julia har fått sin yrkesutbildning på Balettakademien i Göteborg. Hon har medverkat i ett flertal dansföreställningar på Gotland, Stockholm och Göteborg där hon även varit koreograf. Har tidigare satt upp och turnerat med den egna dansföreställningen Solägget.

Charlene Pihl

Charlene har gått ett flertal musikkurser på Linnéuniversitetet och är danslärare på Uppvidinge Kulturskola och Kulturama Preparandum. Hon har medverkat i Växjö Spex, Chicago, Glada Änkan, Alcazars musikvideo, staterat i en TV-serie med Markoolio, körat till Måns Zelmerlöv och även spelat in en egen musikvideo. Detta blir Charlenes första Växjörevy och vi hälsar henne varmt välkommen i danstruppen!