Kungasmällen (2012)

Kungasmällen hette Växjörevyn anno 2012! I ensemblen denna gång ingick bland andra populära ståuppkomikern Ann Westin.

 

Växjörevyns ensemble i Kungasmällen

Ann Westin
Det är med stor glädje vi hälsar en av Sveriges mest efterfrågade ståuppkomiker välkommen till årets upplaga av Växjörevyn. Sedan Ann Westin blev rolig på heltid för ett tiotal år sedan har hon synts i åtskilliga tv-sammanhang, till exempel Stockholm Live och Släng dig i brunnen. Hon är ensam om att två gånger ha utsetts till Årets kvinnliga komiker vid Svenska standupgalan – ”ett komiskt geni” löd motiveringen ena gången. I de kommande filmatiseringarna av Camilla Läckbergs deckare spelar Ann Westin polisen Annika.
Nils Åkesson
Denne ”professor i revy”, som han kallats i recensioner, har varit Växjös revypappa sedan 1990-talets början. Med Kungasmällen gör han den 21:a nyårsuppsättningen! Förutom att vara rolig på scen hinner han på något sätt även med att vara Växjörevyns producent och regissör. Numera har Nils utökat sina revydomäner till Kristianstad där han under hösten satte upp en revy på Kristianstads teater. På senare år har det också blivit flera sommarkomedier i Gemla och Växjö. Två gånger har Nils spökat sig till vinster i Revy-SM och han har även belönats med Bosse Parneviks stipendium.
Talis Vasko
Är en av de verkliga Från Vettet-veteranerna som var med i den allra första revyn 1991. Talis Vasko är en välkänd profil i Växjös teaterliv med många roller i bagaget. Han har bland annat medverkat i en rad av Dramatörernas produktioner och spelat musikal i Konserthuset. Det här blir hans nionde nyårsuppsättning på Växjö teater.
Erik Andergren
Erik är nödlösningen som blev en stöttepelare! Hans scendebut skedde i all hast – några dagar före 2009 års premiär av Galenskaparnas show Stinsen brinner med Växjö sommarteater fick han hoppa in i en av rollerna. Det gjorde han så galant att han av bara farten fortsatt i Växjörevyn där han nu är med för tredje året i rad. Erik är en flyhänt saxofonist som kan höras i banden Salouh och Bowties.
Charlene Pihl
Charlene har gått ett flertal musikkurser på Linnéuniversitetet och är danslärare på Uppvidinge Kulturskola och Kulturama Preparandum. Hon har medverkat i Växjö Spex, Chicago, Glada Änkan, Alcazars musikvideo, staterat i en TV-serie med Markoolio, körat till Måns Zelmerlöv och även spelat in en egen musikvideo. Det här blir andra gången Charlene är med i Växjörevyn.
Louice Holmgren Öhlin
Louice är en fullfjädrad musikalartist. Hon har fått sin yrkesutbildning på Performing Arts School i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum. Louice har arbetat på Wallmans Salonger i Stockholm, Garbos DinnerShow på Gran Canaria, shower på Sunwing i Turkiet, på Mallorca, Teneriffa. Under hösten har Louice medverkat i Nils Åkessons revy på Kristianstad teater och nu är vi mycket glada för att kunna presentera denna charmiga tjej i Växjörevyn!
Andrea Erfors
är en solig tjej som fått sin yrkesutbildning på Performing Arts School i Göteborg och musikteaterskolan i Bjärnum. Hon har arbetat med shower på Sunwing i många olika länder. Andrea har medverkat i flera musikaler på Växjö Konserthus där hon även varit regiassistent och hon har även varit danschef i musikaler i Skåne. Detta blir Andreas första Växjörevy och vi hälsar henne varmt välkommen!
Julia Forssell
är en begåvad Växjötjej som medverkar i Växjörevyn för första gången. Hon går just nu tredje och sista året på musikgymnasium i Växjö där hon bla gjort huvudrollen i musikalen Joseph. Julia satt i publiken och såg nästan alla föreställningarna av Växjörevyn förra året, men i år står hon alltså själv på scenen tillsammans med sin käresta!
Hani Arrabi
är en ung talang och mycket musikaliskt begåvad. Han är kanske den mest skönsjungande manliga sångare vi kunnat höra i Växjörevyn genom åren! KungaSmällen är Hanis första Växjörevy, men förhoppningsvis inte den sista! Vi hälsar Hani varmt välkommen och vi hoppas få njuta av hans sammetslena sångröst många år framöver!