Miljonsnurren (2003)

År 2002 var ju ett år då det mesta verkligen gick runt. I vallöftena snurrade miljonerna iväg i ett tempo som inte ens Miljonmannen kan konkurrera med! Och Östersjöns torskar blev valets stora vinnare, så länge den lyckan nu varade.

Miljonsnurren som spelades på Växjö Teater december-februari 2003 fick ett översvallande mottagande av både recensenter och publik. På scen fick vi bland annat se Växjös kommunalråd försöka locka tyska turister i taktfast dansbandstempo. Publiken fick också avnjuta en tävling där årets Mr Camping korades och efter några års vila dök även en för Växjörevyns publik välbekant figur upp, kontrollinspektören Hans-Inge Bengtsson. Bland mycket annat.

Större delen av ensemblen var ny för året, om än med mycket rutin från andra revyer och musikaler. Förnyelsen verkade uppskattas av vår publik och själva tycker vi att det var roligt att få ta lite nya grepp.

Medverkande: Nils Åkesson, Maria Wranå, Niklas Andersson, Louise Nilsson-Carrol, Tobias Kandenäs, Jakob Ejeson, Ales Psajd, Susanne Lundborg, Alicia Gustafsson, Ramona Lund.
Orkester: Henrik Lundström, Jörgen Malm, Lars-Erik Andersson, Mikael Andersson.

Föreställningsbilder...

(Klicka på en bild för att förstora den.)
Foto: Mats Samuelsson.

Växjörevyns ensemble i Miljonsnurren (2003)

Nils Åkesson

Växjös revypappa gör nu sin tolfte nyårsuppsättning på Växjö Teater. Började som ung aktör i "gamla" Växjörevyn på 1980-talet och satte 1991 upp den första revyn i egen regi. Den fick namnet Från Vettet vilket allt sedan dess är andemeningen med hela Växjörevyn. Nils Åkesson är en välkänd komiker i hela Revy-Sverige och han har uppmärksammats av Bosse Parnevik som 1999 tilldelade honom det årets Parneviksstipendium. Året därpå vann han Revy-SM med sin återkommande rollfigur Teaterspöket. Numera är Nils Åkesson även känd som TV-profilen Miljonmannen i Bingolotto, där han delat ut miljoner till höger och vänster.
Övriga meriter: Tog silver i junior-SM i boxning 1981

Maria Wranå

Gör nu gör sin åttonde uppsättning med Växjörevyn och har förutom revy också opera och "seriös" teater på sin repertoar. Började sin teaterbana i Alstermorevyn och fortsatte som musikalartist i Gordon Marshs uppsättning av Grease i Växjö. Är skolad operasångerska och har under ett års tid varit knuten som solist till Zürichoperan, ett av Europas mest ansedda operahus. Maria har varit med i flera uppsättningar på GöteborgsOperan och även haft huvudroller i opera-uppsättningar på Gröna Lunds teater och Boulevardteatern i Stockholm. Under hösten 2002 går Maria en vidareutbildning vid teater- och operahögskolan i Göteborg. Har tilldelats kulturstipendier av både Växjö och Uppvidinge kommun och av Landstinget Kronoberg.
Övriga meriter: Silvermedalj i bordtennis i zontävling 1984.

Niklas Andersson

Är till Växjörevyns stora glädje tillbaka på Växjö Teaters för andra året i följd. Under en rad år har Niklas Andersson tidigare gjort bejublade insatser i Hovmantorpsrevyn och Braåsrevyn. Niklas är en aktör med obetalbar mimik som hör hemma på proffsscenen - allt enligt en recension häromåret av Niklas insatser på revyscenen. Niklas har också stått på scen i en lång rad andra teateruppsättningar i Växjö med omnejd, bl a Söderkåkar och Askungen. Till yrket är han verkstadsarbetare.
Övriga meriter: Är en hejare på att svetsa.

Louise Nilsson-Carrol

Gör sin debut i Växjörevyn men är en rutinerad revyaktör efter ett tiotal år på scen i Braåsrevyn och Lammhultsrevyn. Efter senaste revyn i Lammhult skrev Smp i en recension: " Med sin plastik och allsidighet skulle hon platsa på vilken annan scen som helst". Sjunger i orkester och är utbildad sjuksköterska.
Övriga meriter: Har ett förflutet som punkare.

Tobias Kandenäs

Har varit med i studentspexet vid universitetet i två år och är en av regissörerna av den kommande spexuppsättningen på Växjö teater. Tobias har även stått på scen i en uppsättning i Kalmar av musikalen Grease där han gjorde rollen som Kenickie. I Växjö har han varit med i musikalerna Jesus Christ Superstar och Evita. Håller på att utbilda sig till lärare.
Övriga meriter: Har nyligen börjat dansa balett.

Jakob Ejeson

Har även han scenerfarenhet från Växjö studentspex. Var ohejdat söt i titelrollen som Askungen i spexets senaste uppsättning. Ingår tillsammans med Tobias i en sångkvartett. Blivande personalvetare som läser på universitetet.
Övriga meriter: Har i spexsammanhang titeln general.

Ales Psajd

Är en mångsidig scenartist som både agerar, sjunger och dansar. Känd från flera musikaluppsättningar i Konserthuset, bland annat Fame, I hetaste laget och La cage aux folles. Har också varit koreograf i flera uppsättningar och behärskar själv allt från balett till stepp. Ales har även ett förflutet som studentspexare.
Övriga meriter: Har spelat amerikansk fotboll i Wexio Vultures.

Susanne Lundborg

Har bland mycket annat varit med i musikalerna Joseph, Jesus Christ Superstar och The Boyfriend. Har också koreograferat en uppsättning av Me and my girl. Inbiten dansare som sedan fyra år driver den egna dansstudion Kul-Lagret i Växjö. Hinner även med att plugga marknadsföring på universitetet.
Övriga meriter: Är inte bara företagare utan mamma också.

Alicia Gustafsson

Välbekant ansikte och dansare sedan fjolårets revy Solsting. Alicia är en av de duktiga i dansgänget på Steps & Stage, där hon undervisar i balett och fridans. Har varit med i musikalen Hair. Började med dans redan som 5-åring.
Övriga meriter: Har bra hand om hästar.

Ramona Lund

Har musikalerfarenhet från bland annat uppsättningarna av Evita och Hair i Konserthuset. Ramona har tävlingsdansat och har i sex år varit verksam vid Steps & Stage där hon är lärare i street (hip-hop med mera).

Henrik Lundström

[kapellmästare]
Pianisten Henrik spelar i universitetets storband och sjunger i diverse körer. Studerar till elektroingenjör och läser även musikproduktion på universitetet. Har varit musiker och sångansvarig i studentspex och gör nu sin andra revy med Från Vettet.
Övriga meriter: Har ingen mobiltelefon.

Jörgen Malm

[bas]
Har musicerat i bortåt 30 revyer och musikaler. Är basist i P4:s "livs levande"-orkester.
Övriga meriter: Har kompat Jan Johansen

 

Lars-Erik Andersson

[gitarr]
Gör sitt fjärde år i Växjörevyns orkester och har tidigare även spelat i Lammhultsrevyns orkester. Spelar i coverband och har ett förflutet som dansbandsmusiker i orkestern Ledbandet.
Övriga meriter: Kan mycket om skogsmaskiner.

Mikael Andersson

[trummor]
Spelar i ett bluesband och ett soul/funkband. Undervisat i slagverk på kommunala musikskolan. Har också trummat i spexorkester under fyra år.
Övriga meriter: Utbildad nationalekonom.