Skrattsalvan (2007)

Skrattsalvan var den sextonde nyårsunderhållningen på Växjö Teater och den trettonde revyn.

Carl von Linné och Christer Fuglesang var några kända namn som förekom i revyn. Ett annat var Janne Loffe Carlsson som för andra gången gästade oss på scen. 

 

Växjörevyns ensemble i Skrattsalvan (2007)

Janne Loffe Carlsson

En av de största profilerna i svensk underhållning genom åren är tillbaka i Växjörevyn. Loffe har gjort filmer, revyer, varit folkkär programledare i TV och mycket annat.
Med TV-serien Någonstans i Sverige (1973) blev han Loffe med hela svenska folket. Andra filmer han medverkat i är Repmånad och Vem älskar Yngve Frej?. I vinter är han aktuell med premiären på Göta Kanal 2, uppföljaren på biosuccén Göta kanal från 1981.
Han var med i Växjörevyn 2002 (Solsting) och nu hälsar vi honom välkommen tillbaka till Växjö Teater igen! 

Nils Åkesson

Växjörevyns regissör och komiska profil gör med Skrattsalvan sin sextonde Från Vettet-produktion på Växjö Teater. De två senaste åren har han också satt upp sommarunderhållning vid Gemla friluftsteater. Han hann även med att spela musikal i Västervik i somras.
Nils Åkesson är en välkänd profil i Revy-Sverige efter att två gånger ha segrat i Revy-SM med sin återkommande figur Teaterspöket. Framträdandet vid den senaste vinsten visades i TV i somras.

Maria Wranå

Hösten 2006 har Maria Wranå gjort stor succé i huvudrollen i Glada änkan som spelats för utsålda hus på Kristianstads teater. Tidigare har har hon gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater, till exempel i operan Turandot och i musikalen South Pacific. Längre tillbaka har Maria Wranå framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan.
Maria Wranå driver Växjörevyn ihop med Nils Åkesson och det här blir hennes tolfte uppsättning.

Daniel Axelsson

En sångartist med härligt riv i rösten som efter ett års uppehåll återkommer i Växjörevyn. Han har tidigare setts i rollen som gängledaren Riff i West Side story på Växjö konserthus. Har gått musikallinjen på Värnamo folkhögskola och skaffat sig massor av scenvana i musikaler som Joseph, Mio Min Mio och Jesus Christ Superstar. Har producerat och släppt ett flertal skivor och även uppträtt i radio och TV.

Ramona Stasai

Är ett verkligt dansproffs som nu för femte gången är med och dansar i Växjörevyn. Ramona Stasai arbetar som danslärare, bland annat på Katedralskolan, och har varit med i flera musikaler på Växjö konserthus. Har tidigare under en rad år varit instruktör på dansstudion Steps & Stage. Bidrar även till revyns koreografi.

Erik Lundvik

Debutant i Växjörevyn med åtskillig scenerfarenhet från andra håll. Han gjorde Sharks-ledaren Bernardo när West Side Story spelades på Växjö Konserthus häromåret. Förutom att han sjunger bra är Erik den mest snabbfotade aktören i Växjörevyn någonsin. Han vann junior-SM på 400 meter 2005 och ingick samma år i det svenska stafettlaget på 4 x 400 meter i junior-EM.

Tommy Johansson

Blir Alvestas representant i Växjörevyn. Det här blir första revyn för "Tompa" som har en bakgrund som hårdrockmusiker och visartist. Till vardags arbetar han på Prästängsskolan och fritidsgården i Alvesta.

Carolina Toresson

Har dansat i revyerna "I Klüftigaste laget" och "Fullt blås" och gör nu sin tredje revy. Carolina Toresson har spelat musikal i Växjö konserthus och undervisat i dans på Medborgarskolan Kulturama Preparandum.

Hanna Söderlund

Dansade i Växjörevyn för första gången i revyn Solsting 2002. Var med även för två år sedan i "I Klüftigaste laget" och återkommer nu i Skrattsalvan. Hanna Söderlund har stått på scen i flera musikaler och har undervisat i street- och salsadans.

Sara Backman

Debuterar i Växjörevyn men har lång danserfarenhet från andra håll. Hon är dansutbildad i Stockholm och London och har medverkat i musikaler i Norrköping. Hon har varit bakgrundsdansare till flera svenska artister och har synts i E-types video.

Jakob Lindahl

Keyboard

Peter Ohlsson

Trummor

Johan Söfringsgård

Gitarr

Jörgen Malm

Bas