Upp i det blå (2008)

Välkomna till årets nyårsrevy i Växjö som går under namnet Upp i det blå. För där uppe i de högre sfärerna verkar ju en del potentater befinna sig. Och här i Växjö ska det byggas på höjden!

Det här blir den sjuttonde gången som Från Vettet-gänget bjuder på nyårsunderhållning på Växjö Teater. Som vanligt siktar vi på många skratt i en musikaliskt svängig och vacker inramning. Väl mött! 

 

Växjörevyns ensemble i Skrattsalvan (2007)

Nils Åkesson

Har varit Växjös revypappa sedan 1990-talets början och med Upp i det blå gör han sin sjuttonde nyårsuppsättning. Är både producent, regissör och skådespelare. En riktig komiker som gärna svingar sig över scenen som teaterspöke. Två gånger har han svingat sig så framgångsrikt att han vunnit Revy-SM. Han har även blivit tilldelad Bosse Parneviks stipendium.
De tre senaste åren har Nils Åkesson också satt upp sommarunderhållning vid Gemla friluftsteater.

Maria Wranå

Utbildad vid bl a Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hösten 2007 har Maria Wranå gjort den kvinnliga huvudrollen i operetten Vita hästen som spelats för utsålda hus på Kristianstads teater. I fjol spelade hon huvudrollen i Glada änkan på samma teater. Tidigare har Maria Wranå gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Längre tillbaka har hon framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan. Driver Växjörevyn ihop med Nils Åkesson och det här blir hennes trettonde uppsättning.

Daniel Axelsson

Har gått musikallinjen på Värnamo folkhögskola och skaffat sig massor av scenvana i musikaler som Joseph, Mio Min Mio och Jesus Christ Superstar. Gjorde rollen som Carl von Linné i somras.
Han har också setts i rollen som gängledaren Riff i West Side Story på Växjö konserthus. En sångartist med härligt riv i rösten och det här blir tredje gången han medverkar i Växjörevyn.

Tommy Johansson

Debuterade i Växjörevyn i fjol och kommer nu tillbaka. I somras medverkade han i lustspelet Någonstans i Småland på Gemla friluftsteater. Längre tillbaka har han synts och hörts som hårdrockmusiker och visartist. Till vardags arbetar han på Prästängsskolan och fritidsgården i Alvesta.

Maria Bruhn

Har fått sin professionella utbildning på dansforum i Stockholm. Maria har 10 års arbetslivs-erfarenhet som dansare och showartist, varav de senaste 6 åren vid Wallmans Salonger där hon även varit koreografiskt ansvarig. Dessutom har Maria medverkat i flera musikvideos och producerat egna shower. Vi är glada att Maria både är dansare och koreograf i årets Växjörevy.

Karin Linder

Är utbildad dansare/musikalartist på Performing Arts School i Göteborg. Hon har medverkat i en rad musikaler på Nöjesteatern och Slagthuset i Malmö, bland annat Guys and Dolls, I hetaste laget, Pippi Långstrump samt Me and my girl på Storan i Göteborg. Karin har även varit dansare i tv-versionen av Hipp Hipp och dansare i Melodifestivalen! Hon undervisar också i dans mellan varven. Ett riktigt proffs och energiknippe!

Talis Vasko

Var med redan i den allra första Från Vettet-revyn 1991 och har sedan medverkat i ytterligare tre Växjörevyer och två farser i Åkessons regi. Efter några års uppehåll hälsar vi nu honom välkommen tillbaka till Växjörevyn. Senast sågs Vasko som poliskommissarie i musikalen West Side Story. Han har även medverkat i många uppsättningar och projekt hos Dramatörerna. Är en hejare på att spela ukulele.

Boel Jönsson

Boel Jönsson är dansproffs från Malmö med utbildning från bla Kent College of Ballet, Forum Dans och Artist Akademi och Dansstudion no 1 i Malmö där hon tränar sju dagar i veckan! Boel är danslärare på heltid och arbetar bland annat på dansgymnasium i Kristianstad och kulturskolan i Lund. Hon har medverkat som dansare i många produktioner för bl.a. Skånes Dansteater, Pipedream och Danscompagniet Street and Stage.

Mikael Wahlberg

Medverkade i farserna En tant för mycket sommaren 2006 och Någonstans i Småland sommaren 2007 på Gemla friluftsteater och gör nu sin revydebut i Växjörevyn. Har stått på scen i flera uppsättningar hos Dramatörerna, till exempel Tio små negerpojkar. Han har också varit Dramatörernas ordförande.

Kajsa Zetterholm

Kajsa Zetterholm är en härlig Växjötjej som nu gör sin debut i Växjörevyn. Hon danstränar bland annat på studion Move it i Växjö. Hennes bror Anton har ni tidigare sett i Växjörevyns produktioner och vi är nu glada att lillasyster går i hans fotspår! Efter avslutat gymnasium förra våren arbetar nu Kajsa i klädbutiken Sisters i Växjö då hon inte spelar revy.