Aktörer

Växjörevyns ensemble i 30-årsfesten - en jubileumsrevy (2023)

 

Nils Åkesson

Nils Åkesson

Växjös revyprofil gör med ”30-årsfesten” sin 29:e nyårsuppsättning på Växjö teater! Sedan några år är han även i farten som allsångsledare i Linnéparken på somrarna. Har av Växjö kommun tilldelats årets hedersbelöning av särskilda skäl och två gånger har Nils spökat sig till vinster i Revy-SM. Förutom nyårsrevyer har Nils spelat operett och revy i Kristianstad och satt upp musikaler och komedier sommartid i Gemla och Växjö.

Maria Wranå

Maria Wranå

Maria är en verklig revyveteran, och är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hon har gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Maria har även gjort flera huvudroller på Kristianstad teater, till exempel i operettsuccéerna Glada Änkan och Vita Hästen. Hon har dessutom framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan, och medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Per Fritzell

Per Fritzell

En mångsidig komiker och fantastisk sångare som i över tre decennier varit en stöttepelare i humorgruppen Galenskaparna/After Shave. Förutom alla föreställningar och filmer med Galenskaparkollegorna har Per Fritzell synts i egna projekt, till exempel en soloskiva och som programledare i tv. Per Fritzell medverkar i föreställningarna 13, 14 och 15 januari.

Thomas Petersson

Thomas Petersson

När den svenska ståuppscenen fick ett uppsving i slutet av 1980-talet var Thomas Petersson en av de stora profilerna. Han är fortfarande en av de mest efterfrågade ståuppkomikerna och en flitig gäst i olika underhållningsprogram i tv. Han har också lockat till skratt i många förväxlingsfarser på scener i Västsverige. Thomas Petersson medverkar i föreställningarna 3, 4 och 5 februari.

Martin Jägervall

Martin Jägervall

Har medverkat i flera av Smålandsoperans föreställningar. Nu senast gjorde Martin, själv läkare till professionen, rollen som dr Hansson Svensson i Puccinis opera Gianni Schicchi. Har även stått på scen hos Dramatörerna och i Stinsen brinner i Museiparken. Detta blir tredje upplagan av Växjörevyn för Martin.

Erik Andergren

Erik Andergren

Scendebuterade för tiotalet år sedan i uppsättningen Stinsen brinner i Växjö, i regi av Nils Åkesson, och kom senare även med i Växjörevyn. Har sedan dess spelat barnteater och revy med olika teatergrupper, bland annat i gästspel på Stockholms stadsteater. Nu återvänder han till Växjörevyn!

Charlene Pihl

Charlene Pihl

Har medverkat i uppsättningar som Chicago och Glada änkan, synts i Alcazars musikvideo och körat till Måns Zelmerlöv! Charlene har varit danslärare i många år och är verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan. Gör come back i Växjörevyn efter några års uppehåll.

Linda Begu

Linda Begu

Utbildad danspedagog och arbetar som danslärare. Detta blir Lindas första medverkan på Växjörevyns scen!

Marijana Leontijevic

Marijana Leontijevic

Har i yngre år dansat professionell klassisk balett i i Belgrad Marijana har varit bakgrundsdansare på ett flertal konserter och medverkat i dansprogram på tv. Arbetar nu som danslärare i Växjö.

Emma Westling

Emma Westling

Har gått dans- och musikalgymnasium och arbetat som danslärare. Emma har stått på scen hos Linneateatern och gör nu sin debut hos Växjörevyn.

Ales Psajd

Ales Psajd

Ett kärt återseende på revyscen. Ales var med oss i revyn Miljonsnurren 2003 så Ales firar faktiskt 20-årsjubiléum med Växjörevyn samtidigt som vi firar 30. Ales har varit med i flera musikaler på både teatern och Konserthuset. Han har även gjort flera huvudroller med Linnéateatern. Ales är väl den av killarna som tveklöst är den bästa dansaren, vilket inte vill säga lite.