Växjörevyns ensemble i Stekhett (2019)

 

Nils Åkesson

Nyårsafton 1990 var det premiär för Nils Åkessons första Växjörevy som hette Från vettet. Sedan har det rullat på och Stekhett blir den 28:e nyårsuppsättningen i egen regi. Växjö kommun tilldelade honom 2015 årets hedersbelöning av särskilda skäl. Två gånger har Nils spökat sig till vinster i Revy-SM och han har även belönats med Bosse Parneviks stipendium. Förutom nyårsrevyer har Nils spelat operett och revy i Kristianstad och satt upp musikaler och komedier sommartid i Gemla och Växjö.

Maria Wranå

Maria är en verklig revyveteran, och är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hon har gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Maria har även gjort flera huvudroller på Kristianstad teater, till exempel i operettsuccérna i Glada Änkan och Vita Hästen. Hon har även framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan och medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Roger Davidsson

Roger var med i flera av de tidiga Från Vettet-revyerna och återkom glädjande till scenen i 2016 års Guldfixarna. Årets revy blir den elfte för denne mästare på roliga gubbar. Längre tillbaka satte Roger upp revyer i Tolg.

Martin Jägervall

Är en av årets debutanter i Växjörevyn. Martin har medverkat i olika teatersammanhang, till exempel hos Dramatörerna och han stod på scen i  uppsättningen Stinsen brinner i Museiparken 2009. Han är också körsångare och har under flera år medverkat i Smålandsoperan.

 

 

Elias Wallin

Årets andra nytillskott studerar på Balettakademins musikallinje i Göteborg. En säker sångare som själv satte upp "Newsies in concert" som gymnasiearbete i våras. Han har också spelat Jonatan i Bröderna Lejonhjärta.

Julia Johnson

Julia har dansat sedan hon var sex år gammal. Hon har dansat de flesta stilar från balett till hiphop och idag arbetar hon som danslärare på Kulturama Preparandum. Hon har medverkat i Linnéateaterns två senaste uppsättningar i Växjö, musikalerna Jesus Christ Superstar och Victor/Victoria. Hon har även varit en av dansarna i Allsång i Linnéparken de två senaste somrarna. Det här är tredje gången hon är med i Växjörevyn.

Cornelia Medin

Cornelia går en spetsutbildning i dans på Lunds dans- och musikalgymnasium och till sommaren tar hon studenten. Under sin gymnasietid har hon medverkat i ett flertal föreställningar, bland annat på Glasklart i Malmö. Just nu är hon med och sätter upp slutproduktionen ”Fame”. 

Sara Kuoppa

Sara är med för tredje året i rad. Hon utbildar sig till musikalartist i Stockholm.

Cornelia Havsing

Cornelia är revyns tredje nytillskott som går sista året på Katedralskolan. Hon har dansat sedan hon var åtta år. Cornelia har tidigare bland annat medverkat i Expressions och som Cheerleader för Växjö Lakers. Hon dansar nu bland annat i Kulturama Preparandum Cheerleaders och Cheer Prep.