Växjörevyns ensemble i Stekhett (2019)

 

Nils Åkesson

Nyårsafton 1990 var det premiär för Nils Åkessons första Växjörevy som hette Från vettet. Sedan har det rullat på och Stekhett blir den 28:e nyårsuppsättningen i egen regi. Växjö kommun tilldelade honom 2015 årets hedersbelöning av särskilda skäl. Två gånger har Nils spökat sig till vinster i Revy-SM och han har även belönats med Bosse Parneviks stipendium. Förutom nyårsrevyer har Nils spelat operett och revy i Kristianstad och satt upp musikaler och komedier sommartid i Gemla och Växjö.

Maria Wranå

Maria är en verklig revyveteran, och är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hon har gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Maria har även gjort flera huvudroller på Kristianstad teater, till exempel i operettsuccérna i Glada Änkan och Vita Hästen. Hon har även framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan och medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Roger Davidsson

Roger var med i flera av de tidiga Från Vettet-revyerna och återkom glädjande till scenen i 2016 års Guldfixarna. Årets revy blir den elfte för denne mästare på roliga gubbar. Längre tillbaka satte Roger upp revyer i Tolg.

 

Martin Jägervall

Är en av årets debutanter i Växjörevyn. Martin har medverkat i olika teatersammanhang, till exempel hos Dramatörerna. Han är också körsångare. 

 

 

  Elias Wallin

Årets andra nytillskott studerar på Balettakademins musikallinje i Göteborg. En säker sångare som själv satte upp "Newsies in concert" som gymnasiearbete i våras. Han har också spelat Jonatan i Bröderna Lejonhjärta.

Julia Johnson

Julia har dansat sedan hon var sex år gammal och verkar nu själv som danslärare. Hon har också varit cheerleader för Växjö Lakers. Detta är hennes tredje Växjörevy.

Cornelia Medin

Cornelia har dansat sedan hon var åtta år, och går i dag på Lunds dans- och musikalgymnasium. Tidigare har hon varit med i bland annat Expressions och Kulturama Preparandum Cheerleaders.

Sara Kuoppa

Sara är med för tredje året i rad. Hon utbildar sig till musikalartist i Stockholm.

  Cornelia Havsing