Aktörer

Växjörevyns ensemble i Guldfesten 2024

 

Nils Åkesson

Nils Åkesson

Växjös revyprofil gör med ”Guldfesten” sin 31:a nyårsuppsättning på Växjö teater! Sedan några år är han även i farten som allsångsledare i Linnéparken på somrarna. Har av Växjö kommun tilldelats årets hedersbelöning av särskilda skäl och två gånger har Nils spökat sig till vinster i Revy-SM. Förutom nyårsrevyer har Nils spelat operett och revy i Kristianstad och satt upp musikaler och komedier sommartid i Gemla och Växjö. Under hösten -23 spelade Nils Den Girige på Växjö Teater med Dramatörerna.

Maria Wranå

Maria Wranå

Maria är en verklig revyveteran, och är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hon har gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Maria har även gjort flera huvudroller på Kristianstad teater, till exempel i operettsuccéerna Glada Änkan och Vita Hästen. Hon har dessutom framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan, och medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Martin Jägervall

Martin Jägervall

Har medverkat i flera av Smålandsoperans föreställningar. Nu senast gjorde Martin, själv läkare till professionen, rollen som dr Hansson Svensson i Puccinis opera Gianni Schicchi. Har även stått på scen hos Dramatörerna, nu senast i Den Girige och i Stinsen brinner med Växjö Sommarteater i Museiparken. Detta blir fjärde upplagan av Växjörevyn för Martin.

Linda Begu

Linda Begu

Utbildad danspedagog och musiklärare som arbetat som danslärare i många år och som nu arbetar som danslärare på Växjö Kulturskola. Har tidigare medverkat i och koreograferat lokala produktioner så som Victor/Victoria, Annie och Emil i Lönneberga. Linda står även bakom de videoinslag som dyker upp på sociala medier från Växjörevyn. Detta blir Lindas andra Växjörevy.

Emma Westling

Emma Westling

Har gått dans- och musikalgymnasium och arbetat som danslärare. Emma har dansat hela uppväxten och gör nu sin andra Växjörevy. Emma arbetar som sjuksköterska, tränar mycket och är även gruppinstruktör.

Ales Psajd

Ales Psajd

Denne meriterade herre var med oss redan i revyn Miljonsnurren 2003 så Ales firade faktiskt 20-årsjubiléum med Växjörevyn förra året, samtidigt som vi firade 30. Ales har varit med i flera musikaler och uppsättningar på både Teatern, Konserthuset, Folkparken och Strömbergshyttan. Närmare bestämt 25 st. Ales är väl den av killarna som tveklöst är den bästa dansaren, vilket inte vill säga lite.

Sara Kuoppa

Sara Kuoppa

Sara arbetar som pt och massör och bor i Växjö tillsammans med sin sambo, son och chihuahua. Vi träffade Sara för första gången i Grease 2014 och hon gör nu sin femte Växjörevy

Linnéa Mika

Linnéa Mika

Linnéa har gått estetiska linjen med inriktning dans på gymnasiet och har därefter gått två år på Löftadalens folkhögskola danslinjen som fokuserade på contemporary, jazz och balett. Linnéa har även studerat på Halmstads Högskola och är nyexaminerad hälsopedagog. Hon har en förkärlek för contemporary, akrobatik och floorwork. Detta är hennes första år i Växjörevyn!

Tomas Eriksson

Tomas Eriksson

Tomas som har en gedigen teaterbakgrund är nu tillbaka i Växjörevyn där han senast medverkade 2016. Under dessa år har Tomas bla. varit med i Ljungbyrevyn och Linnéateatern. Detta blir Tomas femte Växjörevy. Tomas bor nu i Ljungby men kommer ursprungligen från Lammhult, där han medverkat i flera Lammhultsrevyer.