Växjörevyns ensemble i Tält vare här (2020)

 

Nils Åkesson

Växjös revyprofil gör med ”Tält var det här” sin 29:e nyårsuppsättning i egen regi. Revyeran inleddes på nyårsafton 1990 med en revy som hette Från vettet, och sedan har det rullat på. För några år sedan tilldelade Växjö kommun honom årets hedersbelöning av särskilda skäl. Två gånger har Nils spökat sig till vinster i Revy-SM, och han har även belönats med Bosse Parneviks stipendium. Förutom nyårsrevyer har Nils spelat operett och revy i Kristianstad och satt upp musikaler och komedier sommartid i Gemla och Växjö.

Maria Wranå

Maria är en verklig revyveteran, och är utbildad vid bland annat Scen- och Operahögskolan i Göteborg. Hon har gjort flera roller vid Malmö Opera- och Musikteater och GöteborgsOperan, till exempel i operan La Traviata och i musikalen South Pacific. Maria har även gjort flera huvudroller på Kristianstad teater, till exempel i operettsuccéerna Glada Änkan och Vita Hästen. Hon har dessutom framträtt som solist vid den ansedda Zürichoperan, och medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Martin Jägervall

Martin har medverkat i olika teatersammanhang, till exempel hos Dramatörerna, och han stod på scen i uppsättningen Stinsen brinner i Museiparken 2009. Han är också körsångare och har under flera år medverkat i Smålandsoperan. Förra året debuterade han i Växjörevyn och nu är han tillbaka.

 

 

  Talis Vasko

Är en av de verkliga Växjörevy-veteranerna som var med i den allra första revyn. Talis Vasko är en välkänd profil i Växjös teaterliv med många roller i bagaget. Han har bland annat medverkat i en rad av Dramatörernas produktioner och spelat musikal i Konserthuset..

Julia Johnson

Julia har dansat sedan hon var sex år gammal. Hon har dansat de flesta stilar från balett till hiphop, och idag arbetar hon som danslärare på Kulturama Preparandum. Hon har bland annat medverkat i musikalerna Jesus Christ Superstar och Victor/Victoria. Hon har även varit en av dansarna i Allsång i Linnéparken. Det här är fjärde gången hon är med i Växjörevyn.

Cornelia Medin

Cornelia har gått en spetsutbildning i dans på Lunds dans- och musikalgymnasium och har medverkat i ett flertal föreställningar, bland annat på Glasklart i Malmö. Hon var också med och satte upp musikalen Fame.

Sara Kuoppa

Sara är med för fjärde året i rad. Hon är utbildad musikalartist med flera föreställningar på meritlistan.

Cornelia Havsing

Cornelia, som är med i Växjörevyn för tredje året, har dansat sedan hon var åtta år. Hon har tidigare bland annat medverkat i Expressions och som Cheerleader för Växjö Lakers. Cornelia dansar bland annat i Kulturama Preparandum Cheerleaders och Cheer Prep.